Gerben Veenema

Ik denk veel, dat is een beetje mijn ding. Wellicht doordat ik een generalist ben met een pioniersgeest. Als generalist wil ik overal zoveel mogelijk van weten. Ik ben dan ook altijd wel bezig met me te verdiepen in nieuwe onderwerpen. Het voordeel is dat ik een grote algemene kennis heb. Het nadeel is dat er ook veel kennis blijft hangen dat niet heel nuttig is. (Of wellicht gebruik ik het dan gewoon niet).

De pioniersgeest

Daarvoor is de pioniersgeest. Als pionier ben ik met mijn gedachten altijd al heel ver vooruit. Zo ver, dat ik soms vergeet wat pal voor mijn neus staat. Een pionier is iemand die altijd wel iets nieuws, iets creatiefs weet te bedenken. Als je een aantal blogs hebt gelezen of videos hebt gezien weet je exact wat ik bedoel. Ik ben daarom vooral bezig om uit bestaande informatie en bestaande inzichten nieuwe inzichten te halen.

Niet alles dat je op dit blog leest zijn mijn eigen bedenksels, dat geef ik ook eerlijk aan. Op deze website zul je veel bronnen tegenkomen die ik gebruik. Uiteraard ga je ook wel veel van mijn eigen, unieke werk lezen, horen en zien en hopelijk is dat net zo boeiend.

Wie ben ik verder?

Op dit moment volg ik een interdisciplinaire master-opleiding in de rechtsfilosofie en komend jaar hoop ik te starten met de master Politics & Society. Ik ben actief binnen de plaatselijke politiek als burgerraadslid en ik heb een veelzijdige achtergrond aan bijbanen. Vanuit de logistieke sector ben ik de online marketing ingerold en daar heb ik me binnen enkele jaren ontwikkeld tot content marketeer. Deze website heb ik dan ook zelf gebouwd en ik onderhoud ‘m ook zelf 😉 Dus ik hoop dat je niet al te veel type-/stijl- en SEO-fouten ziet, dat zou lelijk zijn :P.

Wat ga ik doen?

Mwah… Dat is mijn antwoord. Als pionier denk ik wel heel ver vooruit, maar als generalist is er dan veel te veel wat ik moet doen. Ik weet dus helemaal niet waar ik in de nabije toekomst echt op moet focussen. De academische wereld, met name de rechtsfilosofie trekt mij enorm aan. Ik vind onderwerpen als ‘the rule of law’, ‘legal pluralism’ of ‘legitimiteit’ enorm interessant. Die laatste twee onderwerpen combineer ik ook in de scriptie voor mijn eerste master.

Daarnaast is de politiek voor een generalist natuurlijk enorm aantrekkelijk. Daar kom je letterlijk alles tegen waar je je op in moet lezen. Ook moet je dan natuurlijk blijven ontwikkelen als persoon, als spreker, als vertegenwoordiger en vooral als luisteraar. Dit hoop ik nog meer te ontwikkelen middels dit platform. Je kunt mij ook als spreker boeken en daar hoop ik de komende tijd, naast mijn studie, mijn inkomsten uit te halen.

Anders nog iets?

Jazeker. Ik ben een christen. Dit zet ik express aan het einde, hoewel het wat mij betreft wel het belangrijkste is. Ik wil echter niet de indruk wekken dat dit platform opgezet is voor christenen die in hun bubbel willen blijven. Ik wil juist dat iedereen uit z’n bubbel stapt!

Als zeer conservatieve christen houd ik er, wat velen betreft, nogal achterhaalde gevoelens op na. Dit platform kan mij en jou helpen om erachter te komen dat veel overtuigingen juist enorm modern zijn. Maar ik probeer vooral ook veel perspectieven bij elkaar te krijgen en daarover te filosoferen. Zo ben ik niet een feminist, maar sta ik wel enorm positief tegenover veel feministische studies en zal dit ook weleens aanhalen in mijn artikelen. Politiek gezien bevind ik mij in het rechtse spectrum, maar ik heb juist heel linkse overtuigingen. Kortom, ik denk dat je veel van mij als persoon zult zien dat je niet had verwacht en je zelfs zal verbazen.

Genoeg over mij, ga maar gauw weer verder met het lezen van het blog, bekijken van videos of het beluisteren van de podcast. Of maak gerust het boekproces af om mij op jouw evenement te krijgen 😉